Sebulan duduk di 'KEM TENTERA'

Views
Assalamualaikum semua! 


Hey hey hey! I'm back guys! Alhamdulillah, dapat balik jugak akhirnya!!!

Setelah sebulan duduk di 'kem tentera' 

Kem tentera? HAHAHA! Tak adalah, tu hanya panggilan bagi orang yang tak suka duk asrama. Saya??? Saya suka ahhhh, ehh, tak tipu, tak tipu... serius ni! ok lah, mula-2 je rasa macam tu sebab tak biasa lagi. Tapi bila dah lama jadi terbiasa. Siapa kata duk asrama hidup jadi tertekan? Siapa kata duk asrama hidup tak bebas? 

ok, first of all, kenapa boleh jadi tertekan? Sebab korang tak enjoy duk kat sana, just ikut kata hati yang asyik mendendangkan lagu 'nak balik'. Nak fikir NAK BALIK  tu boleh, tapi tak perlu over. :) 

kenapa boleh jadi hidup tak bebas? Sebab korang rasa duk asrama ni semuanya kita kena buat sendiri. Like basuh baju sendiri, ada jadual harian yang padat, dan macam-2 lagilah... 

soooo, konklusinya, ce try enjoy sikit duk kat asrama? :D 
Mesti korang rasa meletop kebabom punyaaaaaaaaa! 

Sebenarnya, saya x balik slama 5 mnggu ni sebab ustaz anjurkan "PROGRAM SOLAT BERJEMAAH 40 HARI". Mybe, dulu cikgu salim fikir elok form 1 ikut sekali program tu, tapi, lepas cikgu(lelaki) hantar surat permohonan untuk bagi form 1 n form 2 balik...

 Alhamdulillah! Nasiblah cikgu salim luluskan permohonan tu! Dan best nye pulak, sekarang saya duk kat kampung! (ade aku keysha?) 

hehe, FINE! tak kesahla kau kesah ke tak. Asalkan hidup aku sekarang amatlah Bahagia! ^_^
apa aktiviti saya kat kampong ye? hehe, tak ada menda sangat...
  1.  tengok cerita korea (3 dads 1 mom)
  2.  bukak fb
  3.  buat kerja sekolah
  4.  dengar lagu
  5.  borak puas-2 ngan family n cousin semua 
  6.  main games
hahaha, tak delah banyak sangat aktiviti nye, in door je manyak! 

errrr, okaylah, nak sambung dengar lagu nim. :)
bye, assalamualaikum!




No comments:

Post a Comment